Systeembeheerder Proactief (Dutch Native)

Functieomschrijving

De afdeling Systeembeheer bij Stichting BKR is verantwoordelijk voor het draaien houden van zowel het interne infrastructuur alsook de systemen naar onze externe stakeholders. Deze systemen zijn grotendeels inhouse ontworpen.

Op dit moment zijn wij onze mainframe aan het uitfaseren en gaan wij over op een MS Azure Cloud omgeving.

Er werken circa 25 collega's op de afdeling Systeembeheer. Zij zijn bij ons grofweg onderverdeeld in 3 teams:

  • Proactief;
  • Change & Release;
  • het Cloud Competence team.


Ter uitbreiding zoeken wij nu een Systeembeheerder Proactief.


Als Proactief beheerder houd jij je o.a. bezig met het bouwen, beheren en het onderhouden van onze interne ICT systemen zodat deze aan de service vereisten blijven voldoen. Je draagt vanuit jouw expertise bij aan de ontwikkelingen om alles stabiel te houden.

Je installeert software, configureert, update en verbetert ICT systemen. Je voert de dagelijkse activiteiten uit om aan de continuïteit van de service-, herstel-, beveiligings- en prestatiebehoeften te voldoen.

Met betrekking tot Beheer houd je je met de volgende zaken bezig:

  • Onderzoekt, diagnosticeert en lost systeem gerelateerde problemen op.
  • Installeert en upgrade software.
  • Diagnosticeert en verhelpt problemen in de operationele omgeving.
  • Zorgt voor integriteit van de systemen door volgen van beheer en security policies.
  • Geeft de klant advies over de oplossingsmogelijkheden.
  • Netwerk oplossingen in operatie.
  • Verantwoordelijk voor 7X24 dienstverlening (stand-by).
  • Draagt zorg voor volledige KA en thuiswerkomgeving.
  • meet je de doeltreffendheid van bestaande processen, bijvoorbeeld door middel van monitoren van systemen en applicaties.
  • rapporteer en bewaak je of SLA normen worden gehaald en stelt verbetervoorstellen op.
  • beoordeel je mogelijke consequenties van wijzigingen op systemen.
  • beoordeel je de implicaties van IT-vernieuwingen (i.v.m 7X24).
  • bouw je kennis op door informatiesystemen van de organisatie te begrijpen.
  • draag je bij aan ontwikkeling van infra en functies voor teams.

Vereisten

En wie ben jij?

Dat vinden wij natuurlijk interessant! De systeembeheerder die wij zoeken volgde een middelbare of hogere ICT opleiding, afgerond met een diploma in de richting van (Technische) Informatica, Business IT & Management of vergelijkbaar. En toen begon het pas écht voor je! Je startte bijvoorbeeld op een helpdesk, waar je servicegerichte ervaring hebt opgedaan en veel collega’s echt hebt geholpen met jouw expertise. Al snel groeide je door tot bijvoorbeeld Applicatiebeheerder, Functioneel Beheerder of Windows Beheerder. Die ontwikkeling kwam je natuurlijk niet zomaar aanwaaien. Reken maar dat jij jezelf in die periode ook buiten werktijd bezighield met IT. Naast zo nu en dan een lekker potje gamen stortte je je op de – vaak complexe – theorie van besturingssystemen en applicaties. Vaak met plezier, soms met een beetje frustratie, maar hoe dan ook mét resultaat, want met een ITIL Foundation, MCSA-, of zelfs ook een MCSE-certificaat op zak, kun je nu wel spreken van een solide basis. En tel jij daar als Windows Beheerder ook je kennis van SCCM/SCOM , Powershell Office 365, Sharepoint en wellicht Intune bij op, dan kun je bij Stichting BKR hele mooie dingen doen. Denk je nu bij jezelf: ‘Ik heb wel kennis van zaken, maar nog geen, of niet alle certificaten?’ Dat maakt niet uit. Je passie is het belangrijkste. Wij helpen jou om de gewenste certificaten te behalen. Je gaat zo nu en dan diverse trainingen en opleidingen volgen om 100% bij de tijd te blijven.


Wat vind jij belangrijk in je baan?

Vind jij het, net als onze beheerders leuk om problemen te analyseren en anderen te helpen als specialist in jouw vakgebied? Is het voor jou van belang dat jouw werk - en dat van je directe collega’s - goed geadministreerd zijn, zodat alles helder en duidelijk is voor alle collega’s binnen BKR? Wij zijn een not-for-profit organisatie dat zich inzet voor het financieel welzijn van Nederland. Door alle ontwikkelingen in Nederland is ook BKR Wij zijn een organisatie die zich snel ontwikkeld. Deze inzet, de innovaties en maatschappelijke noodzaak hiervan zijn voor jou belangrijk.


Bij BKR gebeurt iedere dag veel en jij hebt een gezonde dosis aan uitdagingen nodig om lol in je werk te hebben.

Met de collega’s op de gehele ICT afdeling worden er zo nu en dan informatiesessies georganiseerd om elkaar scherp te houden. En andere keren worden er Nintendo Switch met Mariokart of Smash Bros sessies georganiseerd. De club is niet te groot en men zoekt elkaar graag op. Ook dit vind je belangrijk. Work hard, play hard.


Wat hebben we te bieden naast een mooie gezellige baan?

Stichting BKR hanteert een eigen salarishuis waarbinnen gegroeid kan worden. Bij de vacature van Systeembeheerder kan je denken aan een bruto maandsalaris van € 2.888 – € 4.500. Wij kennen een 13e maand en er is natuurlijk 8% vakantiegeld. Ook kan je denken aan een minimale pensioenbijdrage van 3%. 27 vakantiedagen met een aantal extra dagen, afhangend van een aantal zaken. Opleidingsbudget is zeer ruim en dat maakt veel voor onze mensen mogelijk.


Solliciteren kan natuurlijk via de knop bij deze vacature. Maar mocht je voordat je solliciteert interesse hebben in een vrijblijvend gesprek met een van onze Systeembeheerders, dan kan dat. Neem dan even contact op met onze Recruitment Manager Lukas Geurts via l.geurts@bkr.nl of 06-54324433. Lukas kan je veel maar niet alles vertellen over de zaken omtrent de vacature. Mocht je meer technische vragen hebben, dan brengt hij je graag in contact met een van onze Systeembeheerders. Kleine moeite.